Ønsker dere å bli kjent med oss, hundene og rasen? Det blir vi glad om dere sier ja til :) Vil gjerne ha dere på besøk, slik at vi blir godt kjent. Kanskje dere lettere da vet om dette er rasen for dere, om vi har linjene dere ønsker og om vi er oppdretteren dere vil ha :) Ta kontakt så finner vi en dag som passer. Husk å lese resten av siden her!
Noble Aristocrat valp?
Velkommen til vårt lille hjemmeoppdrett Vi planlegger kull på ett par av de flotte tispene. Noen i nær fremtid og noen om ett par år. Les mer her!
Vi tar helsetesting på alvor - det bør dere og! Søker seriøse og samarbeidsvillige valpekjøpere. Forventer at dere som valpekjøper, også bidrar med å helseteste deres egen hund, fra Noble Aristocrat It matter´s
OBS! Om dere kunne tenke dere å "hente valp på dagen", evt ikke er ute etter ett tett forhold til oppdretter, og heller ikke prioriterer helsetesting, så anbefaler vi å kontakte noen andre :)
1) Bli kjent fasen
Ønsker dere å melde interesse for valp, send en utfyllendeog beskrivendeepost eller melding via kontaktskjema.
Ta kontakt i god tid. Vi ønsker å bli godt kjent med våre valpekjøpere så tidlig som mulig. Slik kan vi matche den rette kombinasjonen og den rette valpen til hver enkelt (i fellesskap)!
Vi vil aller helst ha besøk før valpene er født. For å sikre oss at valpene kommer til gode og permanente hjem, bruker vi god tid på å bli godt kjent med potensielle valpekjøpere før vi inngår avtale. Starter med dialog på tlf, så møtes vi for å gå tur med de voksne (inkl eldre valper/unghunder). Vi øver på ulike situasjoner, håndtering av vår flokk, oppstilling, tannsjekk, klosliping etc. en viktig forberedelse på å forstå rasen.
Husk at vi Oppdrettere er pliktet til å gi tilstrekkelig veiledning om rasen og den aktuelle valpen til nye hjem, uavhengig av hvilke kunnskap man har fra før. Denne veiledningen er både praktisk og teoretisk. Ved signering av kjøpskontrakt, signerer du også på å ha mottatt veiledning om både det aktuelle kullet og rasen i sin helhet.
Del 1 - Hvem er dere
Fortell om hundeerfaring dere har, hva dere har å tilby en valp.
Hvilke kunnskap og kjennskap dere har til rasen fra før av.
Hvorfor nettopp denne rasen. Og evt hva er planen/ønsket med valpen/hunden. Hva ser dere etter?
Hvem er dere: Hvem er en del av hjemmet (alder på evt barn etc). Hvilke bosituasjon (eier/leier). Hjemmeværende, student eller i jobb? Andre dyr i hjemmet?
Del 2 - Vi blir kjent
Vi krever minst ett besøk hvor vi blir kjent med dere. Her går vi tur med flokken, slik at dere blir kjent med rasen, hundene (inkl slekt). Anser dette som ett gjensidig ansvar for begge parter å bli tilstrekkelig kjent og ikke minst å få gitt veiledning med de voksne hundene, før man får hilse på valper.
Dette gjør vi ute, uansett vær. Vi er i hagen med hundene, og går en lang og innholdsrik tur med hundene, der vi også lager ulike situasjoner til læring :)
Dere får håndtere mine hunder, som en del av den gjensidige vurderingen før ett evt valg om valp/salg.
Ønsker gjerne at barna er med på dette besøket (før valpene er født).
Del 3 - Valpene er født
Vi har ny tlf samtale hvor vi snakker om forrige besøk, om det fortsatt er interesse for valp.etc.
Når valpene er 3/4 uker gamle er det mulig å "booke" sin hund i kullet (så sant de forrige stegene er gjort). Da betaler man håndpenger, signerer håndpengekontrakt (utgjør en liten del av kjøpssum, som betyr at man betaler resterende sum ved henting av valp). Dette gjør at vi ikke kan selge den valpen som da er "booket". Noen ganger vet vi ikke hvilken valp det er før de er 5 uker gamle (da tar vi oppstillingsbilder og vurderer hvilke som skal beholdes i oppdrettet).
Vi tar imot besøk (fra potensielle valpekjøpere) fra valpene er 4-5 uker gamle (ikke før). Når er avhengig av om dere kommer med eller uten barn. Fram til da skal tispen få trygghet og ro til å ta seg av sine valper uten masse stress og mas rundt seg, dette kun omgitt av de som hører til familien.
Har dere barn, må de være med på minst ett besøk. De får veldig god veiledning fra oss, på hva som er viktig å ta hensynt til, med nettopp denne valpen. Og vi gir de oppgaver, som de konkret får til å mestre, og da enkelt øve på hjemme med egen valp. Lang og god erfaring med dette. Vi krever altså at alle i huset (inkl barn) er med på minst 1 av besøken.
Deretter kan dere gjerne komme ukentlig (ved avtale),
Når dere får hilse på hele kullet, så betyr det at dere og bidrar til å sosialisere hele kullet og ikke bare den valpen man har sett seg ut.
Vi treffer våre potensielle valpekjøpere ved gjentatte besøk her hjemme/på tur, før valpen skal hentes, men forstår at veldig lang avstand av og til kan gjøre dette vanskelig, da finner vi løsninger.
Del 4 - Valpen skal hentes
Når valpen skal hentes, (tidligst ved 8 ukers alder Grand Danois og 12 ukers alder Dvergpinscher), må dere selv hente den, da vi ikke sender valper alene med fly, eller via andre.
Selger heller aldri en valp på første besøk.
Enkelt forklart, så sender vi aldri en valp avgårde, uten å ha opparbeidet ett forhold til dere som valpekjøper.
Unntak:Ved veldig lang avstand, krever vi at dere overnatter før dere får kjøpe med dere valpen, slik at vi rekker å bli litt kjent IRL. Dette er vårt gjensidige ansvar for å vite at "kjøp" av denne valpen er rett. Inkludert å få gitt all veiledning. Dette betyr og at dere kan trekke dere, om det ikke føles rett (og det samme kan jeg som oppdretter).
Vi stiller krav til dere, på lik linje som dere stiller krav til oss som oppdretter. Her reiser aldri en valp, uten at det er "rett valp til rett hjem" :)
Utstillingshunder beholder vi selv, men familiehunder flytter med glede til rett hjem PS: kunne dere tenke dere å stille ut selv, så er dette selvsagt velkomment, men ikke noe vi hverken krever eller forlanger
2) FØR dere får VALP fra oss: Dette forventer vi av dere!
At dere har tenkt dere godt om! Satt dere godt inn i både rasen og hva det innebærer å ha valp/hund! Husk at en hund har man i mange mange år! Dette innebærer utgifter til utstyr, forsikring, penger til veterinær (det som ikke dekkes av forsikring). Tid til hjemme-alene-trening, sosialisering (med trygge mennesker, gjenstander, lyder etc), miljøtrening, mosjon og turer når valpen er gammel nok.
Tar dere god tid til å finne ut om vi virker som den rette oppdretteren for dere, og om vi har hundene og kombinasjonen som dere kunne tenke dere valp etter. Vi har flere avlsplaner, så spør gjerne om det er spesielle hunder dere kunne tenke dere valp etter.
Ønsker dere fortsatt valp fra oss, så tar dere kontakt i god tid og forteller om dere, om eventuelle tidligere erfaringer med hund, hva dere kan tilby en hund i livet deres og hva dere er ute etter. Vi ønsker å bli kjent med våre valpekjøpere så tidlig som mulig, så vi lettere kan finne de rette kombinasjonene og valpene til hver enkelt valpekjøper i fellesskap!
At dere har lært dere litt om hundens signaler og språk (husk at dette får dere også i både praktisk og teoretisk veiledning av oss. Og det dere ikke kan, må dere være veiledbar på. Ett krav til samarbeid og veiledning "livet ut".
At dere har gjort dere opp noen tanker om hva dere skal gjøre dersom hunden ikke svarer til forventningene, evt blir mer tidkrevende enn dere hadde sett for dere (da dette "garantert" kommer til å skje enten i valpealder eller ungdomsalder, den perfekte hunden finnes sjeldent).
At dere har en forståelse for at hunden er ett levende individ i utvikling uten garanti for sluttresultat. Det vil alltid være en risiko for at det kan dukke opp uventede utfordringer som feks. at valpen bruker lenger tid på å bli husren, tygger i stykker ting, utviklet separasjonsangst, matvegring, usikkerhet i ulike miljøer - alt som er beskrevet i valpepermen, men som er en del av utviklingen av det å være valpeeier - noen ting bruker ett hjem lenger tid på enn neste hjem, og husk at kullsøsken vil være ulike.
At dere har tenkt på hva dere skal gjøre dersom det skulle oppstå endring i livssituasjon (utdanning/arbeid/bosted/sivilstatus) og har vurdert at dere tross dette kan tilby ett hjem som varer ut hundens liv. Om det er samlivsbrudd, hvem tar det fulle ansvaret for hunden livet ut?
At dere hjelper oss med å oppnå våre mål for rasen, ved å få helsetestet alle avkom, altså også deres valp. Henholdsvis HD og Spondylose røntgen på Grand Danois ved 24 til 30 mnds alder og Øyelysning og Patellasjekk på Dvergpinscher ved 12 til 18 mnds alder.
Dere må underette oppdretter (oss) om helserelaterte ting som dukker opp. Dette er alle søsken og nær slekt tjent med å vite om. Samt for oss, med tanke på videre avl på nær slekt. Vi fører også opp helseresultat fra alle hundene i vårt oppdrett, på hjemmesiden her.
3) Dette kan dere forvente av oss:
Det går mye tanker og planlegging i å sette sammen kombinasjoner før de gjennomføres. Vi har krav og forventninger til våre eventuelle valpekjøpere, men dere vil også få mye igjen i oppfølging osv. Valpene vil vokse opp i vårt hjem, med familie, venner og resten av hundene. De vil være vant med å høre vanlige lyder og bli med på det som foregår i et vanlig hushold. Vi legger stor vekt på å sosialisere dem godt og gi dem et trygt og beriket miljø mens de er her, og vier mye egentid til hver enkelt valp. Det er viktig for oss at valpen skal få oppleve både forskjellige mennesker, hunder, dyr, miljøer og bilkjøring før den reiser til sitt nye hjem, men selvfølgelig i valpenes tempo og uten å overdrive.
Vi bruker kun friske og velfungerende hunder i vår avl, som oppfyller de avlsetiske grunnregler for avl og oppdrett, som er satt av NKK, men kan dog vurdere å avvike på utstillingskravet i enkelte kombinasjoner der viktigere ting veier tyngre. Vi er også nøye på å ha et godt kjennskap til hva som ligger i linjene og slekten til de hundene vi bruker. Målet vårt er å avle fram klinisk friske og velfungerende hunder med et rasetypisk og sunt eksteriør, og som har et trygt og godt gemytt. Mentalitet som del av Helsen er viktig for oss, da dette har stor betydning for hvorvidt en hund vil kunne leve et trygt, godt og langt liv, uten smerter, redsler eller aggressivitet. Godt gemytt påvirker velferden til både hund og eier.
Valpene blir sosialisert, med mennesker i alle aldre inkludert mye barnebesøk og med trygge og gode hunder. Ulike miljø, underlag og utforske verden.
Valpene vokser opp i ett lunt og trygt hjemmemiljø, regelrett midt i stuen - hjertet av huset. De får mye kos og kjærlighet dagen lang.
Valpene blir jevnlig håndtert, rotrening, klosliping, tannskjekk, poter, ører, oppstilling (vi øver til veterinærbesøk).
Burtrening, slik at de kan trygt forlate sin trygge base og dermed vil sove godt på vei til sitt nye hjem.
Veiledning og støtte gjennom hele hundens levelader. Stiller mer enn gjerne opp med å svare på spørsmål om rasen og mine hunder, samt å anbefale god literatur vedrørende hund/valper, hundehold og trening.
Invitasjon til lukket gruppe på Facebook hvor vi deler tips, råd, erfaring etc. samt at dere får bli kjent med kullsøsken.
Valpetreff og kenneltreff, turer og kos.
Vi gjør det vi kan for å gi valpen den aller beste start på livet, det beste utgangspunktet.
Så er det opp til etthvert hjem å ta godt vare på den lille skatt og videreføre arbeidet :)
Følg gjerne med og vi gleder oss til å høre fra nettopp dere :)
Hva får valpen med seg ?
Når dere overtar valpen fra oss er den:
Grand Danois 8 uker gammel / Dvergpinscher 12 uker gammel
Registrert hos Norsk Kennel Klub
ID-merket med microchip
Ormkurbehandlet (4 ganger)
Helsesjekket av veterinær
Vaksinert mot parvo (vi følger veterinærens anbefaling) NOBIVAC DHPPI
Det er også viktig for oss at valpen er daglig fulgt opp med alenetid
Hver valp gjennomgår neurostimuli fra starten av (les mer om Early Puppy Neural Stimulationher og her).
Med valpen medfølger dette:
Registreringsbevis og stamtavle fra Norsk Kennel Klub (Stamtavle må av og til ettersendes om NKK ikke er rask nok med å sende ut)
Kjøpekontrakt eller fôrvertskontrakt fra Norsk Kennel Klub
Norsk Kennel Klub sin veterinærattest med helseinfo om valpen og kullet generelt
En stor og innholdsrik digital mappe med veiledning, tips og råd
Valpens papirer (Stamtavlen kan i noen tilfeller måtte ettersendes om NKK ikke har sendt ut tidsnok)
En digital bok om positiv trening av valpen/hunden
Halsbånd og kobbel
Leke
Tyggeben
Teppe med lukt fra mor og søsken
Valpepakke med fôr som valpen er vant med å spise
Pass for valper som selges til land der det er påkrevd
Hunden Blå lånes ut til familier med barn mellom 2 og 8 år. Et dataspill som lærer barnet hvordan man omgås hunder. Et forebyggende tiltak mot bittskader hos barn
Livslang oppfølging fra oss!
Når dere henter valpen
Litt praktisk rundt det å hente valpen:
Når dere kommer for å hente valpen ønsker vi at dere setter av god tid (3 timer går det fort) sånn at valpen kan få litt tid til å bli kjent med dere, så den føler seg trygg når dere reiser avsted med den. Samtidig er det mye informasjon og mange spørsmål som vi går gjennom før avreise. Når dere er hos oss får dere litt tid med valpen alene, uten alle de andre søsknene og vi setter av god tid til å prate, svare på spørsmål og dere får lære hvordan man sliper klør, renser ører, sjekker tenner og stiller opp valpen (forbereder til ett hyggelig veterinærbesøk). Samt går igjennom og skriver under på alt av papirer.
Dere får med dere tyggeting som egner seg til å ha til valpen under reisen for å holde den rolig og syselsatt og teppe e.l. med lukt fra mamma og søsken, som kan hjelpe med å få valpen til å føle seg trygg på vei til sitt nye hjem. Skal dere reise langt må dere ha med dere en vannflaske og en drikkeskål så dere kan tilby valpen vann under veis.
Dersom dere kjører med bil er det en fordel om dere mer enn én person, slik at dere kan ta dere av valpen på turen. Dere må ha ett bur til valpen, som den kan ligge og sove i, som er godt utstyrt med myke tepper slik at det er godt og lunt å ligge der. Det kan være lurt å sysselsette valpen med tyggeleke eller bein, som du får med fra oss. Tygging er avstressende for valpen og vil kunne hjelpe den å roe ned. Dersom dere kjører langt må dere huske å tilby valpen vann og stoppe for å ta "tissepauser". Det kan også være lurt å ha med seg håndkle, papir og ekstra tepper å ha i fange/buret i tilfelle det skulle skje uhell under veis. Tar dere tog må dere huske å ha reisebur eller noen myke tepper. Vi sender ikke Grand Danois valp med fly, kun Dvergpinscher som er liten nok til å være i godkjent bur i kabinen med eier.